Damallsvenskan
Foto: AC.Kårhag
Allsvenskan västra/södra

19-åriga nyförvärvet gör succé i Jönköping

ANNONS

Hon öste in poäng i Dam1an förra säsongen och denna säsong har hon fortsatt att leverera i en nytt lag och i en högre serie.

Jönköping trillade ur SSL Dam i våras och var stora favoriter att hamna i topp i Allsvenskan Södra denna säsong. Men man inledde säsongen lite trevande och blandade en hel del prestationsmässigt. Men nu på slutet har de fått upp ångan rejält med fem raka vinster där man satte punkt på första halvan med att besegra Warberg med 8-4. 

– Otroligt skön vinst till att börja med! Efter en mindre bra första period går vi in i andra och tredje med positivitet och är mer fokuserade och vinner fler dueller. Go vinst att ta med oss in i juluppehållet, summerar nyförvärvet Emma Brydolf matchen för Innebandymagazinet.  

19-åringen är ny för säsongen och hon hämtades från moderklubben FBC Lerum. Totalt har det blivit 16 poäng för forwarden på tolv matcher där tre av dem kom mot Warberg. 

– Jag skulle inte säga att det är en topprestation från min sida men jag är nöjd ändå, svårt att vara något annat när jag har de medspelarna jag spelar med. 

Förra säsongen var Brydolfs första hela seniorsäsong och då öste hon in hela 47 poäng för Lerum i Dam1an. Lerum kvalade sedan upp till Allsvenskan men föll där i sista omgången med endast ett måls marginal mot Växjö. Men för den poängfarliga forwarden blev det ändå spel i Allsvenskan och för ett par veckor sedan fick hon även revansch mot Växjö när Jönköping vann över dem och Brydolf stod för ett av målen.  

– Hittills har tiden i JIK varit jättebra, jag trivs bra i laget och föreningen! Att spela i allsvenskan är som sagt nytt för mig och nivån skiljer sig från mina tidigare säsonger, men jag tycker ändå att jag har kommit in i den högre nivån ganska bra och är nöjd med min prestation än så länge.

Jönköpings trevande inledning har fått till konsekvens att favoriterna bara ligger på en fjärde plats i tabellen i halvtid. Men det är en superjämn kamp i toppen mellan fyra lag och det är bara en poäng upp till SSL-kvalplats för Jönköping och två poäng upp till serieledarna Partille. 

– Jag tycker vi har gjort en godkänd första halva och det finns många bra saker vi tar med oss in i den andra halvan. Vi spelar i en väldigt jämn serie men att vi ”bara” ligger fyra med endast två poäng upp till serieledarna ser jag inte som något negativt.

Vad måste ni göra under den andra halvan för att klättra uppåt och vinna serien? 

– Det gäller att vi fortsätter spela med självförtroendet vi haft senaste matcherna och vågar tro på de vi gör för att fortsätta våran trepoängsstreak.

  

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström Lindås segerrad fortsätter efter 7-4 mot Jönköping Jönköping toppar tabellen efter seger mot Craftstaden

Du kanske även vill läsa:
Jönköpings uppryckning - femte raka vinsten!
Plus Jönköpings uppryckning - femte raka vinsten!
Den här artikeln handlar om: