FBC Nyköping förlorade mot Bergs IK

Berg vann toppmötet mot Nyköping med 10-4

Berg tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Nyköping i division 1 Mellersta herr på onsdagen med 10-4 (3-0, 3-1, 4-3). En viktig seger i toppen av tabellen.

Bergs lagledare Anton Nydén om matchen:

– Jättefin bortamatch av grabbarna idag. Vi sköljer över dem från start och har god kontroll hela matchen. Kul att vi fortsätter leverera en fin innebandy framåt och gör ett par riktigt fina mål. Vigge gör ytterligare en jättebra match i målet. Oerhört skönt att gå på juluppehåll med den här segern och en andraplats i tabellen.

Berg spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Tobias Claesson och ett mål av Adam Hjalmarsson. Berg hade övertaget även i andra perioden. Laget gick upp till 0-5 innan Nyköping reducerade.

Därefter kontrollerade dock Berg spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 1-6. Berg vann också tredje perioden 3-4 och matchen med hela 10-4.

Noterbart är att Bergs Oliver Liedberg hade fyra assists, Adam Zetterström gjorde två mål och totalt fyra poäng och Tobias Claesson gjorde fyra mål.

Nyköping har fyra vinster och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Berg har tre vinster och två förluster.

Det här betyder att Nyköping nu ligger på tredje plats i tabellen, och Berg är på andra plats.

Nyköping tar sig an IBF Västerås i nästa match borta lördag 14 januari 16.00. Berg möter samma dag 13.00 Skälby hemma.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan RA19 vände underläge till seger