Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Veera Kauppi befarar det värsta efter gårdagens skada

ANNONS

Igår fick världens bästa spelare hjälpas av planen och det kan dröja innan hon kommer tillbaka.

Hela innebandy-Sverige drog en stor suck under semifinalen i Svenska Cupen mellan Thorengruppen och Falun igår när världens bästa spelare Veera Kauppi blev liggandes på planen redan efter fem minuter. Efter att hon akutbehandlats under ett par minuter fick hon hjälpas av planen och hon kom inte tillbaka i spel något mer. För Innebandymagazinet berättar Veera vad det var som hände.

– Jag bröt in från kanten och tänkte ta ett avslut men trampade på ett blad när jag försökte göra det. Jag hade all vikt på ett och samma ben så då kände jag att jag fick ont i knät och fotleden för jag trampade snett.  

Thorenstjärnan har en historik med problem med knäna och hon har inte kunnat träna fullt ut denna säsong utan mestadels spelat matcher på grund av det. 

– Jag har tyvärr haft problem med båda knäna förut men det här var inte det knät jag haft ont i den här säsongen.

Den här säsongen har kantats med svarta rubriker på stjärnspelare efter stjärnspelare som dragit av korsbanden på liknande situationer. Så Kauppi är såklart orolig för att det ska vara något liknande som hänt nu. 

– Knäna är alltid svåra och jag vågar inte gissa på något. Jag vill ändå tänka på det värsta så att man kan få en trevlig överraskning ifall det inte skulle visa något allvarligt. Alla förstår säkert vad det skulle innebära men jag försöker ta en dag i taget och börja med att träffa läkare och göra en magnetröntgen. 

Kauppi har inte fått någon tid för magnetröntgen än och hon vet inte när det blir. Så fram till dess är det bara att hålla alla tummarna. I helgen möter Thorengruppen Nacka och då får svenska mästarna klara sig utan Världens bästa spelare samt Sofia Joelsson och My Kippilä som också finns på skadelistan. 

Se incidenten i klippet nedan:

 

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: