Tyresö Trollbäcken IBK vann mot Hagunda

Äntligen seger för Tyresö Trollbäcken mot Hagunda

Det blev fyra förluster i rad för Tyresö Trollbäcken i Allsvenskan norra/östra dam. Men hemma mot Hagunda kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Tyresöhallen slutade 5-3 (2-1, 2-1, 1-1).

Första perioden var jämn. Tyresö Trollbäcken inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Alma Baxivanos efter 1.47, men Hagunda kvitterade genom Anna-Karin Jorkvist i slutet av perioden. Efter 11.23 i andra perioden nätade Marina Eriksson, på pass av Ellinore Svensson och kvitterade för Hagunda.

Tyresö Trollbäckens Ida Petrén-Lantz gjorde 3-2 efter 12.03.

Felicia Envall gjorde dessutom 4-2 efter 14.52 framspelad av Angelica Gustafsson.

Hagunda reducerade dock till 4-3 genom Therese Idving när bara tre minuter återstod att spela, och skapade åter spänning matchen.

Tyresö Trollbäcken kunde dock avgöra till 5-3 med 02.12 kvar av matchen genom Ida Petrén-Lantz.

Tyresö Trollbäcken har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Hagunda har en oavgjord och fyra förluster.

I tabellen innebär det här att Tyresö Trollbäcken nu ligger på femte plats. Hagunda är på åttonde och sista plats.

Söndag 18 december 16.00 spelar Tyresö Trollbäcken hemma mot Täby FC. Hagunda möter Kais Mora hemma i IFU Arena Gibon lördag 17 december 16.00.

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien Tre poäng till Tyresö Trollbäcken efter avgörande i slutperioden mot Täby FC Nacka Wallenstam vinnare mot Tyresö Trollbäcken – avgjorde i förlängningen