Bergs IK vann mot Hagfors

Efter nio förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK

Matchen mellan Bergs IK och Hagfors i Ljungsbro Sporthall slutade 8-7 (2-1, 4-3, 2-3). Ett skönt trendbrott för Bergs IK. Laget hade före lördagens hemmamatch nio förluster i rad i Allsvenskan västra/södra dam.

– Äntligen seger! Tjejerna visade enorm karaktär efter att Hagfors kvitterade till 7-7, stor cred till dem, kommenterade Bergs IK:s tränare Jonas Roback efter matchen.

Hagfors sportchef Peter Ljunglöf:

– Tung förlust mot Berg med uddamålet. Spelarna har varit grymma hela hösten med sin inställning att aldrig ge sig! Underläge med 3 i sista så går vi ikapp och har lägen att ta ledningen. Vi har offensivt hittat en ny nivå i spelet de sista 5 matcherna för att ge oss själva chansen i sista perioden. Vi ger oss aldrig!

Emma Hagberg blev matchhjälte med sitt avgörande 8-7-mål 13.17 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Hagfors inledde bäst och tog ledningen genom Alva Modén efter 6.34, men Bergs IK kvitterade genom Elsa Kallentoft. Och Bergs IK hann också ta ledningen, genom Hanna Bergstrand. Bergs IK var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 6-4.

Hagfors hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 men Bergs IK kunde hålla undan och vinna matchen med 8-7.

Hanna Bergstrand gjorde ett mål för Bergs IK och totalt tre poäng.

Bergs IK har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Hagfors har fem förluster. Det här var Bergs IK:s andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Hagfors tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Bergs IK är kvar på sjunde plats, och Hagfors stannar sist, på åttonde plats, i tabellen.

Lördag 17 december spelar Bergs IK hemma mot Fröjered 16.00 och Hagfors mot Västerås IBS borta 13.00 i Mälarenergi Arena (Västerås).

Matchrapporter: Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Gry Norstedt gjorde två mål för Västerås IBS i segern mot Bergs IK Bergs IK utklassat av Lillån IBK borta – med 3-9