Lindås Rasta IBK vann mot IBK Göteborg
Montage
Matchrapport

Formstarkt Lindås tog ännu en seger

ANNONS

Lindås är svårstoppat för tillfället. När laget mötte IBK Göteborg hemma i Salming Arena på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 5-4 innebär att Lindås nu har fyra segrar i följd i Allsvenskan västra/södra dam.

– Det var en jämn match men vi kom inte upp i närheten av vår normala nivå. Första är knappt godkänd, andra är inte alls bra men i tredje spelar vi upp oss och tar över matchen. Tycker vi vinner rättvist då de inte skapar så mycket utöver målen medan vi bland annat har tre bollar i virket. Starkt av tjejerna att ta tre poäng trots att spelet inte stämde idag, kommenterade Lindås tränare Anders Nilsson efter matchen.

IBK Göteborgs tränare Daniel Hansson om matchen:

– Vi gör en riktigt bra match, så det var surt att vi inte får med oss några poäng alls. Vi står upp bra och spelar med press, vilket gör att vi har bra koll på matchen. Men vi får tyvärr inte riktigt den utdelning vi önskar av pressen. Över 60 minuter är vi värda minst en poäng, jag hade heller inte skämts om vi fått med alla tre poäng. Men vi är inne i en tuff period, där vi inte får något gratis. Men kan vi fortsätta spela så här, så ser det bra ut inför resterande del av säsongen.

Lindås har fyra segrar och en oavgjord på de senaste fem matcherna, medan IBK Göteborg har två vinster och tre förluster. Det här var Lindås tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också IBK Göteborgs andra uddamålsförlust.

För Lindås gör resultatet att man nu ligger på andra plats i tabellen, medan IBK Göteborg är på sjätte plats.

Lördag 10 december möter Lindås Craftstaden borta 14.00 och IBK Göteborg möter Jönköping hemma 14.45.

Matchrapporter: Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten Lindås segerrad fortsätter efter 7-4 mot Jönköping Lindås vann efter sen kvittering mot Lindome

Den här artikeln handlar om: