IFK Arboga IBK förlorade mot FBC Nyköping

Tre poäng till Nyköping efter avgörande i slutperioden mot Arboga

Nyköping vann borta mot Arboga i division 1 Mellersta herr med 9-7 (2-1, 3-4, 4-2). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Nyköping avgjorde.

– Surt med förlust. Men det finns saker som vi ska ta med oss och saker som vi behöver ta lärdomar av. Vi gör det okej i första och andra även om det finns saker som vi kan göra bättre såklart. I tredje gör vi några enkla misstag och blir straffade direkt. Vi ska dock ta med oss att vi krigar tillbaka i slutet. Som nykomlingar behöver vi lära oss att minimera misstagen för där blir vi straffade. Vi ska lära oss av misstagen och ta med oss det vi gör bra, kommenterade Arbogas tränare Anna Larsson.

Nyköping tog ledningen efter 3.25, genom Daniel Öberg på pass av Jesper Engström.

Arboga kvitterade till 1-1 efter 8.04, genom Simon Garman.

Nyköping tog ledningen på nytt efter 11.49, genom Pontus Grindberg framspelad av Daniel Öberg. Efter 9.30 i andra perioden nätade Rabi Kahlaji, framspelad av Marcus Groth och gjorde 1-3.

Arbogas Izaac Widin gjorde 2-3 efter 10.30 på pass av Oliver Blixt.

Nyköpings Isak Palm gjorde 2-4 efter 11.18 på pass av Rabi Kahlaji.

Arbogas Albin Frödin gjorde 3-4 efter 11.50 framspelad av Dennis Lövström.

Izaac Widin gjorde dessutom 4-4 efter 12.36 framspelad av Rasmus Wallén.

Nicklas Elofsson gjorde dessutom 5-4 efter 13.05 på pass av Alfonz Larsson.

Nyköpings Marcus Groth gjorde 5-5 efter 16.36 framspelad av Jesper Engström. 3.37 in i tredje perioden slog Pontus Eriksson till och gav laget ledningen.

Efter 6.03 nätade Pontus Grindberg åter igen framspelad av Rasmus Widén och ökade ledningen för Nyköping.

Efter 13.10 nätade Linus Dahlström på pass av Christoffer Ekstrand och ökade ledningen för Nyköping.

Efter 15.52 fick Pontus Eriksson ännu en gång in pucken framspelad av Linus Björkborg och ökade ledningen för Nyköping.

16.26 in i perioden nätade Arbogas Nicklas Elofsson på nytt på pass av Emil Schalin-Eriksson och reducerade.

17.49 in i perioden reducerade Arboga på nytt genom Emil Schalin-Eriksson på pass av Albin Frödin. 7-9-målet blev matchens sista. Mer än så blev det dock inte för laget.

Arboga har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Nyköping har tre vinster, en oavgjord och en förlust.

Det här betyder att Nyköping ligger på femte plats i tabellen, och Arboga är på tionde plats.

Arboga tar sig an Ledberg i nästa match borta lördag 3 december 15.00. Nyköping möter samma dag 14.00 Örebro Innebandy borta.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan RA19 vände underläge till seger Hässelby fortsätter vinna – 10-4 mot Nyköping Revansch och tre poäng för Farsta