Täby FC spelade lika mot Hagunda

Efter förlustsviten: Poäng igen för Hagunda – 2-2 mot Täby FC

Fem förluster i rad i Allsvenskan norra/östra dam hade laget inför matchen. Borta mot Täby FC bröts den tuffa sviten för Hagunda, även om det inte räckte till seger. Det blev 2-2 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0) i matchen på söndagen.

Täby FC:s tränare Fredrik Olsson kommenterade matchen:

– Tufft bottenmöte där det var viktigt för båda lagen att ta poäng vilket visade sig i spelet. Två hårt jobbande försvar gjorde det svårt att skapa klara målchanser.

Det betydde fjärde matchen i rad utan seger för Täby FC.

Hagunda tog ledningen efter 14.42, genom Idah Orebrand på pass av Amanda Pernodd. Hagunda gjorde 0-2, på nytt genom Idah Orebrand efter 5.48 i andra perioden.

Täby FC reducerade dock till 1-2 genom Sara Schalin med 04.16 kvar att spela. 12.59 in i tredje perioden slog Alexandra Wallin Svensson till på pass av Melinda Berggren och kvitterade.

Fjärde perioden blev mållös.

Täby FC har en seger, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Hagunda har en oavgjord och fyra förluster.

Det här betyder att Täby FC är kvar på sjätte plats, och Hagunda stannar sist, på åttonde plats, i tabellen.

I nästa omgång har Täby FC Alunda borta i Olandshallen, lördag 26 november 16.00. Hagunda spelar hemma mot Älvsjö AIK söndag 27 november 16.00.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Tre poäng till Tyresö Trollbäcken efter avgörande i slutperioden mot Täby FC Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC Nacka Wallenstam vann på hemmaplan mot Täby FC