SSL Dam
Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Chocken: Landslagsstjärnan knäskadad

ANNONS

Finska superstjärnan My Kippilä har åkt på en korsbandsskada och blir borta en längre tid.

För tre helger sedan spelades Euro Floorball Tour i Uppsala och då åkte den finska superstjärnan My Kippilä på en knäskada. Landslagsstjärnan spelar till vardags i svenska mästarna Thorengruppen och hon missade den efterföljande SSL-matchen mot Lund efter landslagsuppehållet. Nu avslöjar Thornegruppen att skadan var allvarligare än vad man först trodde och att Kippilä kommer att vara borta i 8-10 veckor.

– Jag lider verkligen med My. Hon är 100 procent dedikerad och det är såklart ett tungt avbräck för oss. My gör stor skillnad på planen men minst lika stor skillnad i omklädningsrummet så vi får se till att hitta en bra roll åt henne under rehabiliteringen, säger Thorengruppens sportchef Jocke Sjöström i ett pressmeddelande.

Enligt besked från läkare rör det sig om en lindrigare korsbandsskada. Kippilä opererades för en korsbandsskada våren 2019 men i samråd med finska landslagsläkaren så testar Kippilä att köra rehabsträning för att slippa operation denna gång.   

– Skadan var lite värre än bara en översträckning, så nu rehabtränar jag och blir borta minst 8-10 veckor, säger My Kippilä.

Hon kommer mest sannolikt att missa Champions Cup i januari, men målet är att hon ska vara tillbaka i spel före SM-slutspelet. 

– My är ett fullblodsproffs och jag är överygad om att hon kommer tillbaka starkare och bättre än innan skadan. Nu får resten av backbesättningen se till att fylla tomrummet tills hon är tillbaka, avslutar Jocke Sjöström. 

 

  

Matchrapporter: 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger

Den här artikeln handlar om: