Visby IBK vann mot Bele Barkarby IF
Montage
Matchrapport

Stark seger för Visby i toppmatchen mot Bele Barkarby

ANNONS

Det var två topplag som möttes i Allsvenskan norra herr på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Visby, som besegrade Bele Barkarby med 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 1-0) efter förlängning.

– Starkt att vinna när vi inte sätter våra målchanser. Samtidigt är det tryggt att ha seriens överlägset bästa målvakt som ger oss chans att vinna, kommenterade Visbys tränare Joakim Bandholtz.

Bele Barkarbys sportchef Glenn Wiman tyckte så här om matchen:

– En tight och fysisk match med två lag som verkligen inte ville bjuda motståndaren på några lägen i onödan. Vi gör en helt okej förstaperiod så lite synd att vi släpper in 0-1 sent i perioden. Tycker ändå vi kommer ut bättre i andra perioden och tar över spelet mer och mer ju längre matchen går och till slut gör vi också både 1-1 i slutet av andra och 1-2 i mitten av tredje perioden och har bud på fler mål. Överlag en bra match från vår sida men ändå jäkligt surt att behöva förlora matchen i sudden när vi kände att vi kunde ha fått med oss alla tre poäng hem. Måste också hylla Tim Lundström i målet som gör en kanonmatch samt så klart Sam Madani som trots stenhård bevakning lyckas trycka in två mål vilket visar hur betydelsefull han är för laget när det blir så här tighta matcher! Vi är ändå fortsatt i serieledning och det känns som att vi har något bra på gång!

Segermålet för Visby stod Mattias Andersson för 3.24 in i förlängningen.

Segern var Visbys sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Visby tog ledningen efter 19.24, genom Mattias Andersson framspelad av Jacob Almström. Matchen stod därefter länge och vägde. Efter 17.46 i andra perioden nätade Sam Madani, framspelad av Oscar Kristensen och kvitterade för Bele Barkarby. Efter 10.43 gjorde Bele Barkarby 1-2, åter igen genom Sam Madani.

Visby kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Mattias Andersson efter 14.46 i tredje perioden. I förlängningen tog det 3.24 innan Visby också avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Mattias Andersson, framspelad av Anders Skoog.

Visbys Mattias Andersson gjorde tre mål.

Visby har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Bele Barkarby har fyra vinster och en förlust. Det här var Visbys tredje uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att Visby ligger på andra plats i tabellen, och att Bele Barkarby fortfarande leder serien, på samma poäng som Visby.

Söndag 20 november 15.00 spelar Visby borta mot Falun Utv. Bele Barkarby möter Salem borta i Skogsängshallen lördag 19 november 15.00.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Visby klart för kval till Superligan Visby vann stort senast – nu tog IBF Falun Utveckling revansch

Den här artikeln handlar om: