FBC Bollnäs vann mot Håsta IBK

Tuff match slutade med seger för Bollnäs mot Håsta

Det svängde i matchen i division 1 Norra herr mellan Bollnäs och Håsta i Bollnäs Sporthall. Bortalaget Håsta hade ledningen i början av tredje perioden, med 6-4, men Bollnäs vände matchen och vann till slut med 8-7.

William Jonsson stod för Bollnäs avgörande mål med bara 29 sekunder kvar av matchen.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 3-3 efter en perioders spel.

I andra perioden var det Håsta som var starkast. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 4-6.

Bollnäs reducerade dock till 5-6 genom Patrik Ahlgren tidigt i tredje perioden och gav visst liv till matchen igen.

Håsta gjorde 5-7 genom William Edlund efter 12.35 och tog ett rejält grepp om matchen.

Bollnäs gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 5-7 till ledning med 8-7 på bara 2. 21. 7-7-målet kom med bara 36 kvar att spela. Och med 29 kvar kom också 8-7.

Jonathan Sondell gjorde fyra mål för Håsta och William Edlund gjorde ett mål och totalt tre poäng. Bollnäs Joacim Rudman stod för fyra poäng, varav ett mål och Patrik Ahlgren gjorde tre mål och totalt fyra poäng.

Bollnäs har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Håsta har en oavgjord och fyra förluster. Det här var Bollnäs andra uddamålsseger den här säsongen.

För Bollnäs gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Håsta är på elfte och sista plats.

I nästa omgång har Bollnäs Härnösand hemma i Bollnäs Sporthall, söndag 20 november 13.00. Håsta spelar hemma mot Sundsvall FBC fredag 18 november 20.00.

Matchrapporter: IBF Dalen klart för kval efter seger mot Håsta Thorengruppen 2 avgjorde tät match mot Bollnäs i tredje perioden Bollnäs åker ur serien – det står klart efter söndagens match Målfest när Skellefteå Utv krossade Håsta i OilQuick Arena Storseger för Gamla Stan borta mot Håsta