Allsvenskan södra

Highlights: Partille-Lerum 10-9 sd

Se höjdpunkterna från Göteborgsderbyt mellan Partille och Lerum som fick avgöras i sudden.

Det var några år sedan sist men äntligen var det återigen ett derby i östra Göteborg mellan lokalkonkurrenterna Partille och Lerum. Lerum tog ledningen med 3-0 men Partille kom tillbaka och efter 20 minuter stod det 4-3 till Lerum. I andra perioden visade Lerum vilket lag det är som spelat i Allsvenskan ett par år och vilka det är som är nykomlingar, Efter en 5-1 så  var ställningen helt plötsligt 9-4 till Lerum inför sista akten. Där skulle dock Partille göra matchens andra comeback och efter en 5-0 så var det kvitterat till 9-9 och matchen var tvungen att avgöras i sudden. Där kunde sedan Partille även sno med sig bonuspoängen efter en riktig gottepåse.

Stor matchhjälte för hemmalaget blev nyförvärvet från Lindås, Albin Jansson. 29-åringen gjorde 1+5 där hans mål även var matchens allra sista. I bortalaget var det den tio år yngre Anton Svanberg som gjorde mest poäng då han mer än fördubblade sin poängskörd efter fyra poäng. Även Oskar Eriksson Elfsberg gjorde fyra poäng i Lerum.

– Ett galet och härligt derby som har det mesta. Underbar comeback från oss i sista perioden som visar på bra moral. Härligt att få avgöra i sudden också som gav oss två väldigt sköna poäng, kommenterade Partilles tränare Ricard Carlsson.

– Otroligt surt att klappa igenom på det här viset. Vi tar med oss en poäng och så lär vi av detta, sa Lerums tränare Anton Olofsson.

HIGHLIGHTS (Bilder: InnebandyTV)

FBC Partille10 - 9 e.förl.FBC Lerum
MatchstatusAvslutad
Periodsiffror3 - 4, 1 - 5, 5 - 0, 1 - 0
Skott27 - 29 (9 - 9, 6 - 15, 10 - 4, 2 - 1)

Målvakt - Ut03:25 Robin Pagoldh

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit FBC Lerum vann trots uppryckning av Höllviken Seger för Hovslätt i toppmötet med FBC Lerum