Onyx förlorade mot Nyköping
Montage
Matchrapport

Nyköping vann enkelt borta mot Onyx

ANNONS

Det blev en klar seger för Nyköping mot Onyx borta i division 1 Mellersta herr. Matchen slutade 3-9 (0-5, 2-1, 1-3).

– Två insläppta i ett powerplay säger en hel del om hur stor uppförsbacke det blev i denna match. FBC vinner rättvist sett till hela matchen, tyckte Onyx tränare Jonas Boväng, efter matchen.

Nyköpings tränare Tobias Löfvenius:

– I första perioden är vi klart bättre en Onyx, vi tar ledningen rättvist och är aldrig hotade. Vi gör även tre mål i samma boxplay, måste vara något rekord. Med en 5-0-ledning efter första så gör vi en ganska svag andra period. Onyx gör ett skitmål och får lite energi av det och börjar skapa lite. I tredje så är det aldrig farligt, vi kontrollerar matchen och går ifrån. Ett otroligt tack till alla som kom och tittade, hela 1276 personer på en division I-match måste vara ett rekord.

Nyköping spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom mål av Rasmus Eklund, Marcus Groth, Christoffer Ekstrand, Jesper Engström och Rasmus Widén. Onyx förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 2-6.

Nyköping tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.07 genom Pontus Eriksson, och gick upp till 2-8 innan Onyx svarade.

Innan matchen var över hade Nyköping gjort hela 3-9.

Noterbart är att Nyköpings Jesper Engström stod för tre poäng, varav ett mål.

Onyx ligger på tolfte och sista plats i tabellen efter matchen, medan Nyköping ligger på femte plats.

I nästa match möter Onyx Åby borta på lördag 15 oktober 14.00. Nyköping möter Nykvarn IF fredag 14 oktober 19.30 hemma.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan RA19 vände underläge till seger Hässelby fortsätter vinna – 10-4 mot Nyköping Revansch och tre poäng för Farsta

Den här artikeln handlar om: