Foto: Per Wiklund
Superligan

Alexander Rudd i öppenhjärtig intervju: "Mår jättebra just nu"

ANNONS

Rudd: "När det var som värst ville jag inte leva"

Årets stora #ibsilly-bomb är att SSL-nykomlingen Gävle GIK har värvat landslagsmeriterade Alexander Rudd. 30-åringen, som senaste säsongen spelade i Schweiz, har tuffa år bakom sig. Hjärnskakningar höll honom borta från innebandyn i längre perioder och sommaren 2021 dömdes han för rattfylleri, ett fall av narkotikabrott och ett fall av ringa narkotikabrott till villkorlig dom med samhällstjänst.

Senaste åren har Rudd inte uttalat sig mycket i media men för Gefle Dagblad berättar profilen nu om bland annat de problem han har haft.

– När det var som värst ville jag inte leva, säger Rudd till GD.se och fortsätter:

– Om jag kunde ta bort allt skit som alla tidningar skrivit om mig och sitta tio år i fängelse så att ingen visste någonting, då hade jag gjort det. Utan att blinka. Folk är så otroligt dömande och skriver vad som helst på sociala medier. Men ingen vågar säga något till mig i verkligheten. Jag är så trött på klimatet som är på sociala medier, det är det som är nackdelen. Att folk är dömande, får förutfattade meningar och skriver skit.

Alexander berättar också att han nu har tagit sig ur depressionen och ser fram emot SSL-comebacken med sitt nya lag.
– Jag mår jättebra just nu, jag skulle säga att jag mår lika bra som innan hjärnskakningen. Nu bryr jag mig inte längre, folk får tycka vad de vill. De som känner mig, de känner mig.

Läs hela den läsvärda intervjun på Gefle Dagblad


TV: Ny arena lyfter SSL-nykomlingen Åkersberga - "Gjorde resan i rätt tid"

Sportchefen Andreas Berglind om Åkersbergas nya arena: "Otroligt bra för oss"

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: