Lund Elit förlorade mot Pixbo Wallenstam

Pixbo Wallenstam upp i topp efter seger mot Lund Elit

Pixbo Wallenstam är nu serieledare i Superligan SSL dam efter seger, 2-6 (0-2, 2-2, 0-2), borta mot Lund Elit. Pixbo Wallenstam leder serien två poäng före Thorengruppen. Lund Elit ligger på tolfte plats i tabellen.

– Vi gör lite misstag som dem utnyttja på ett bra sätt i första perioden och vi sätter inte dit våra chanser. I andra perioden så får vi till det och går ikapp till 2-2, men tyvärr gör dem mål omgående och får ett övertag. Så inför sista perioden när dem gör sitt femte mål är det en för tung uppförsbacke. För att vi skall ta poäng i sådana matcher måste vi ha lite medflyt, vilket vi inte hade idag, kommenterade Lund Elits tränare Jörgen Hammer efter matchen.

Det här innebär att Pixbo Wallenstam nu har fem segrar i följd.

Pixbo Wallenstam startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Cajsa Elm. Efter 4.56 i andra perioden slog Hilda Hammer till, och reducerade åt Lund Elit.

Emelie Rosenqvist gjorde dessutom 2-2 efter 5.23 framspelad av Anna Nilsson.

Efter 6.16 nätade Caroline Adelöw, på pass av Ida Eliasson och gav Pixbo Wallenstam ledningen.

Eliska Krupnová gjorde dessutom 2-4 efter 16.32 framspelad av Denisa Ratajova.

Pixbo Wallenstam fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-2. Målen i sista perioden gjordes av Rikke Ingebrigtsli Hansen och Mia Karjalainen.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 6 mars. Då möter Lund Elit Kais Mora i Idre Fjäll Arena 14.00. Pixbo Wallenstam tar sig an Västerås Rönnby hemma 15.00.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama