Pixbo spelade lika mot Munka-Ljungby

Munka-Ljungby får hoppas på en kvalplats efter oavgjort mot Pixbo

Munka-Ljungbys säsong har varit tung. Nu står det klart att laget är så förankrat i bottenskiktet av tabellen att laget inte kommer kunna hamna på säker mark i Allsvenskan södra dam. Det efter oavgjort, 4-4 (1-2, 3-1, 0-1), på bortaplan mot Pixbo. Laget får nu hoppas på att kunna säkra en kvalplats, och slippa nedflyttning.

– En match där vi vänder till överläge i en bra andraperiod. I tredje kämpar vi tappert, men det räckte inte riktigt. I förlängningen har vi bästa chansen att avgöra men det ville sig inte riktigt. Vi ser fram emot ett eventuellt kval, tyckte Munka-Ljungbys lagledare Linnéa Olsson, efter matchen.

Pixbo tog ledningen efter 12.55, genom Carolina Peil framspelad av Axina Pettersson.

Munka-Ljungby kvitterade till 1-1 efter 13.15, genom Alice Sjögren på pass av Nellie Ohlsson Thörn.

Pixbo tog ledningen på nytt efter 15.02, genom Linnea Wallberg.

Munka-Ljungby vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2-1 till 2-4.

Pixbo reducerade dock till 3-4 genom Emmy Ryhd med 02.38 kvar att spela i andra perioden. 16.18 in i tredje perioden nätade Pixbos Emmy Ryhd ännu en gång framspelad av Justina Eliasson och kvitterade för Pixbo. 4-4-målet blev matchens sista.

Med två omgångar kvar är Pixbo på åttonde plats i tabellen, och Munka-Ljungby är på nionde plats.

Nästa motstånd för Pixbo är Warberg. Lagen möts fredag 4 mars 19.00 i Sparbanken Wictory Center. Munka-Ljungby tar sig an Fagerhult Habo hemma lördag 5 mars 13.30.

Matchrapporter: Tungt besked för Pixbo – åker ur serien Uddamålsseger för Hovslätt som besegrade Munka-Ljungby Storseger för Munka-Ljungby hemma mot Fagerhult Habo Linnea Wallberg gjorde två mål när Pixbo vann mot Warberg Munka-Ljungby får hoppas på en kvalplats efter oavgjort mot Pixbo