Pixbo vann mot Lindome
Montage
Matchrapport

Tungt besked för Pixbo – åker ur serien

ANNONS

Det blev 6-5 (2-3, 2-0, 2-2) när Pixbo tog emot Lindome i Wallenstam Arena. Efter att omgången spelats klart på söndagen är det nu ett faktum att Pixbo åker ur Allsvenskan södra dam efter en tung säsong.

Lindomes tränare Rasmus Carlström tyckte så här om matchen:

– Sista matchen för säsongen och vi ställs mot Pixbo, ytterligare ett hett Göteborgsderby. Det är alltid speciella matcher med fysiskt spel och snabba spelvändningar. Matchen är jämn på många sätt och det varierar vilket lag som sätter takten i matchen. Pixbo har ett högt tempo och är effektiva i sina spelvändningar och avslut, vilket många gånger ställer vårt försvar på sin spets. Vi står upp bra i stora delar av matchen men i för många lägen ger vi de för mycket utrymme där de också sätter sina chanser. Vi kommer inte riktigt upp till vår nivå idag och hamnar lite för lätt in i motståndarnas spel. Det är en jämn match rakt igenom och Pixbo gör en väldigt bra insats.

Jorunn Göransson stod för Pixbos avgörande mål 17.45 in i tredje perioden.

Segern var Pixbos sjätte på de senaste sju matcherna.

Lindome var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

I andra perioden var det i stället Pixbo som hade greppet. Laget vann perioden med 2-0 och ställningen efter två perioder var 4-3.

2.52 in i tredje perioden slog Lindomes Dagmar Surá till på pass av Jenny Abrahamsson och kvitterade för Lindome.

3.26 in i perioden nätade Pixbos Axina Pettersson på nytt framspelad av Justina Eliasson och gav Pixbo ledningen.

Efter 14.55 slog Amanda Lööv Miljevic till och kvitterade för Lindome.

Efter 17.45 nätade Jorunn Göransson på pass av Maddis Agus och avgjorde matchen. Det fastställde slutresultatet till 6-5.

Noterbart är att Justina Eliasson gjorde tre mål för Pixbo och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Pixbo slutar på åttonde plats, och Lindome på fjärde plats.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad Moa Wahlström stor matchhjälte när Lindome slog Olofström Lindås vann efter sen kvittering mot Lindome

Den här artikeln handlar om: