Munka-Ljungby förlorade mot Hovslätt
Montage
Matchrapport

Uddamålsseger för Hovslätt som besegrade Munka-Ljungby

ANNONS

Det blev uddamålsseger för bortalaget Hovslätt i matchen mot Munka-Ljungby i Munkahallen. Laget vann söndagens match i Allsvenskan södra dam med 6-5 (2-1, 3-2, 1-2).

– En match som blir signifikativ för andra halvan av säsongen. Vi spelar tillräckligt bra för att vinna, men har inte marginalerna med oss. Spelarna visar att man hör hemma på den här nivån och vi är snart tillbaka, kommenterade Munka-Ljungbys huvudtränare Fredrik Ahlin.

Hovslätts tränare Henrik Jonsson tyckte så här om matchen:

– Det blev en svängig match mellan två redan nedflyttningsklara lag. En hel del bolltapp och kontringar, men där vi dels var lite vassare, men också hade en starkare målvakt. När vi väl hade vänt och tagit ledningen kändes det som att vi åtminstone till viss del kunde kontrollera händelserna på plan och avsluta säsongen med en seger.

Första perioden var jämn. Munka-Ljungby inledde bäst och tog ledningen genom Victoria Sylwander efter 3.11, men Hovslätt kvitterade genom Emma Svensson. Och Hovslätt hann också ta ledningen, genom Elin Knutsson. Hovslätt var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-5.

I tredje perioden var det i stället Munka-Ljungby som hade greppet. Laget vann perioden med 2-1 men Hovslätt kunde hålla undan och vinna matchen med 6-5.

Hovslätts Elin Knutsson stod för tre poäng, varav två mål och Elsa Hag gjorde två mål och totalt tre poäng.

Resultaten i sista omgången betyder att Munka-Ljungby slutar på nionde plats i tabellen, och Hovslätt på tionde plats. Båda lagen åker därmed ur Allsvenskan södra dam.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Hovslätt som besegrade Munka-Ljungby Kalmarsund avgjorde med fem mål i tredje perioden Storseger för Munka-Ljungby hemma mot Fagerhult Habo Munka-Ljungby får hoppas på en kvalplats efter oavgjort mot Pixbo Kalmarsund gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot Munka-Ljungby

Den här artikeln handlar om: