Munka-Ljungby vann mot Fagerhult Habo

Storseger för Munka-Ljungby hemma mot Fagerhult Habo

Munka-Ljungby tog en enkel seger mot Fagerhult Habo hemma i Munkahallen i Allsvenskan södra dam. Laget dominerade matchen, som slutade 8-3 (5-1, 0-1, 3-1).

– Skönt att vi kan göra lite mål i en match som vi var tvungna att vinna. Nu lever hoppet om allsvenskan en stund till. Skulle inte resultaten går vår väg så visade vi idag var vi hör hemma, kommenterade Munka-Ljungbys huvudtränare Fredrik Ahlin.

Munka-Ljungby tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.20 genom Emmy Nilsson innan Fagerhult Habo kvitterade.

Därefter handlade dock allt om Munka-Ljungby och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 5-1. Efter 5.22 i andra perioden slog Nicolina Wärnklint till, på pass av Tova André och reducerade åt Fagerhult Habo. Munka-Ljungby tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 0.58 genom Linda Nilsson, och gick upp till 7-2 innan Fagerhult Habo svarade.

Innan matchen var över hade Munka-Ljungby gjort hela 8-3.

Munka-Ljungbys Emmy Nilsson stod för tre poäng, varav två mål och Nellie Jemth gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Med en omgång kvar är Munka-Ljungby på nionde plats i tabellen, och Fagerhult Habo är på elfte plats.

Munka-Ljungby möter Hovslätt i nästa match hemma söndag 13 mars 16.30. Fagerhult Habo möter samma dag Craftstaden borta.

Matchrapporter: Målfest när Craftstaden krossade Fagerhult Habo i Oskarshamns Sporthall Uddamålsseger för Hovslätt som besegrade Munka-Ljungby Storseger för Munka-Ljungby hemma mot Fagerhult Habo 18 raka segrar för Kalmarsund – efter 27-2 mot Fagerhult Habo Munka-Ljungby får hoppas på en kvalplats efter oavgjort mot Pixbo