Malmö FBC vann mot Lagan

4-1 mot Lagan gjorde Malmö FBC till segrare igen

Spelarna i Malmö FBC fick äntligen njuta av en seger igen, efter 4-1 (2-0, 1-1, 1-0) hemma mot Lagan. Segern var den första efter fem matcher i rad utan seger i Allsvenskan södra herr.

– Jävlar vad skönt det var att vinna igen. I ett pressat läge går vi in och hittar tillbaka till det spelet vi hade för några omgångar sedan. Stark defensiv, tålamod med boll och en väldigt stark laginsats, kommenterade Malmö FBC:s tränare Patric Johansson.

Lagans tränare Christoffer Johansson:

– Vi gör en alldeles för tam insats och ett mål framåt vinner man sällan matcher på. Alla behöver en ordentligt uppryckning tills nästa match.

Malmö FBC startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Felix Carlgren och Tobias Andersson. Efter 12.45 i andra perioden ökade Malmö FBC på till 3-0, på nytt genom Felix Carlgren.

Lagan reducerade dock till 3-1 genom Hugo Karlsson efter 19.10. Malmö FBC punkterade matchen med ett 4-1-mål med 01.11 kvar att spela i tredje perioden åter igen genom Felix Carlgren på pass av Felix Wilke. Det fastställde slutresultatet till 4-1.

Felix Carlgren gjorde tre mål för Malmö FBC och spelade dessutom fram till ett mål.

Med två omgångar kvar är Malmö FBC på åttonde plats i tabellen, och Lagan är på nionde plats.

Nästa motstånd för Malmö FBC är FBC Lerum. Lagen möts söndag 6 mars 16.00 i Baltiska Hallen. Lagan tar sig an Örebro Innebandy hemma lördag 5 mars 16.00.

Matchrapporter: Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp Fiaskosäsong för Malmö FBC – som åker ur serien Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Gränna