Kungälv vann mot Floda

Kungälv vann efter avgörande i förlängningen mot Floda

Kungälvs väg till seger mot Floda hemma i division 1 västra herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 7-6 (3-3, 2-0, 1-3, 1-0) och ta bonuspoängen. Linus Svahn blev matchhjälte för Kungälv med sitt mål i förlängningen.

När Kungälv och Floda senast gjorde upp var Floda klart bättre och vann med hela 12-4. Nu kom alltså revanschen för Kungälv.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 3-3 efter en perioders spel.

Kungälv startade andra perioden bäst och gick från 3-3 till 5-3 genom två snabba mål tidigt i perioden av Hannes Andersson och Victor Olsson. Floda var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I förlängningen tog det 2.56 innan Kungälv avgjorde till 7-6. Matchvinnare för hemmalaget blev Linus Svahn, framspelad av Jesper Holm.

Flodas Oskar Zander stod för tre poäng, varav två mål och Daniel Jakobsson gjorde tre mål. Kungälvs Oscar Liberg gjorde ett mål och totalt tre poäng och Jesper Holm gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Det här betyder att Kungälv är kvar på tredje plats, och Floda stannar på sjätte plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Kungälv är Fristad. Lagen möts söndag 13 mars 16.30 i Mimershus. Floda tar sig an Fristad borta lördag 5 mars 14.00.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust