Pixbo Wallenstam IBF förlorade mot Kungälv

Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo

Det blev seger med 6-2 (1-0, 3-0, 2-2) för Kungälv mot Pixbo på fredagen i division 1 västra Götaland herr. Med det tog bortalaget en skön revansch, då Pixbo vann senaste mötet lagen emellan med hela 11-5.

– Dom hade inte alls samma lag idag samtidigt som vi täckte galet mycket skott idag. Vi hade dock kunnat göra 10 mål till men vi sparar de tills sista matchen för publikfest i Mimers, kommenterade Kungälvs lagkapten Erik Andreasson.

Kungälv tog ledningen efter sju minuters spel, genom Hannes Andersson framspelad av Erik Andreasson. Kungälv startade andra perioden bäst och gick från 0-1 till 0-4 genom två mål av Emil Boqvist och ett mål av Erik Andreasson tidigt i perioden. Tidigt i tredje perioden och gav visst liv till matchen igen av matchen kunde Erik Johansson göra 1-4 för Pixbo.

Kungälv gjorde dock två snabba mål tidigt och gick från 1-4 till 1-6, målen av Sebastian Dahlbom och Simon Appelkvist. Det rycket avgjorde matchen.

Arvid Skrapste reducerade förvisso, men närmare än 2-6 kom inte Pixbo. Kungälv tog därmed en stabil seger.

Hannes Andersson gjorde ett mål för Kungälv och spelade fram till två mål.

Med en omgång kvar är Pixbo på fjärde plats i tabellen, och Kungälv är på tredje plats.

I nästa match, lördag 9 mars 17.00, har Pixbo Träslövsläge borta i Brearedshallen, medan Kungälv spelar hemma mot Varla.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Tung bortaförlust för Pixbo mot Träslövsläge Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust Äntligen seger för Varla mot Pixbo