Kungälv vann mot IK Zenith

Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust

Hela säsongen har varit tung för Zenith. På söndagen blev det klart att laget åker ur division 1 västra Götaland herr efter ännu en förlust, 6-9 (1-3, 4-2, 1-4) borta mot Kungälv.

Kungälvs tränare Thomas Hammar Andersson kommenterade matchen:

– Vi jobbar hårt med att hålla fokus uppe trots att vi nått vårt delmål sedan ett tag nu att hänga kvar i serien. Vi lyckas inte fullt ut och varvar bra spel med helt huvudlöst stundtals. Nöjd ändå hur vi går samman och styr upp det i sista perioden där 6-5 målet efter halva blev förlösande. Därefter var det inget snack.

I första perioden var det Kungälv som var starkast. Laget vann perioden med 3-1.

I andra perioden var det i stället Zenith som hade greppet. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 5-5.

Kungälv tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 10.25 genom Sebastian Brunzell, och gick upp till 8-5 innan Zenith svarade.

9-6 blev det till slut för Kungälv.

Kungälvs Hannes Andersson stod för ett mål och tre assists, Sebastian Dahlbom gjorde fyra mål och Erik Andreasson gjorde ett mål och två målgivande passningar. Linus Stenholdt gjorde ett mål och två assist för Zenith.

Kungälvs nya tabellposition är tredje plats.

Fredag 1 mars 19.30 spelar Kungälv borta mot Pixbo. Zenith möter Träslövsläge hemma i Björlanda Idrottshall lördag 2 mars 14.00.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Felix Jansson och Victor Wennroth målskyttar när Zenith förlorade Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust