Växjö IBK U förlorade mot Kalmarsund

Fiaskosäsong för Växjö IBK U – som åker ur serien

Växjö IBK U har inte haft det lätt i division 1 östra Götaland herr. Efter matchen mot Kalmarsund på hemmaplan står det klart att laget åker ur serien, efter ännu en tung förlust. Slutresultatet skrevs till 3-7 (0-2, 1-2, 2-3).

– Vi gör inte en dålig match men vi är inte tillräckligt effektiva ikväll, kommenterade Växjö IBK U:s tränare Markus Löppönen.

Kalmarsunds tränare Jimmie Nilsson tyckte så här om matchen:

– Vi trivs på bortaplan. Det känns som vi är på stöldturné när vi åker ut med våra minibussar och plockar trea efter trea med tanke på hur nederlagstippade vi har varit under hela säsongen. Nu har vi i princip säkrat andraplatsen och därmed hemmaplansfördel i första kvalomgången.

I och med detta har Kalmarsund fyra raka segrar, och har åtta raka segrar på bortaplan.

Kalmarsund startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Jesper Svensson och Kasper Hultgren. Kalmarsund gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4 efter mål av Marcus Zimmermann och Oskar Johansson.

Växjö IBK U reducerade dock till 1-4 genom Amadeus Carlström med 03.50 kvar att spela. Kalmarsund vann också tredje perioden 2-3 och ställningen efter tre perioder var 3-7.

Matchresultatet innebär att Kalmarsund ligger kvar på andra plats.

Växjö IBK U möter CL98IC A i nästa match hemma lördag 12 mars 16.30. Kalmarsund möter samma dag Vimmerby hemma.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge Ombytta roller när Nilsby besegrade Kalmarsund Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien