Ledberg förlorade mot Bergs IK

Bergs IK slog Ledberg på bortaplan

Bergs IK vann mötet i division 1 östra Götaland herr på bortaplan mot Ledberg, med 8-4 (1-2, 4-1, 3-1).

Bergs IK:s tränare Sebastian Hagård:

– Skönaste vinsten för säsongen, helt klart. En riktigt stark laginsats i 60 minuter, där grabbarna sätter försvarsspelet klockrent. Skönt att äntligen få lite utdelning på de chanser vi skapar framåt också. Vi höll vår matchplan från start till mål och är helt klart det bättre laget ikväll.

Ledberg hade en fin rad med åtta raka matcher utan förlust inför fredagens match.

Ledberg startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Timmy Lindkvist och Simon Liljeström innan Bergs IK svarade och gjorde 2-1 genom Linus Linder. I andra perioden var det i stället Bergs IK som hade övertaget. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 3-5.

Bergs IK tog kommandot även i tredje perioden. Laget gick upp till 3-6 innan Ledberg reducerade.

Därefter handlade dock allt om Bergs IK och till slut blev det en storseger, slutresultatet skrevs till 4-8.

Linus Linder gjorde tre mål för Bergs IK.

Med tre omgångar kvar är Ledberg på tredje plats i tabellen, medan Bergs IK är på femte plats.

Nästa motstånd för Ledberg är Hovshaga. Lagen möts söndag 27 februari 14.00 i Campushallen-Ebbepark. Bergs IK tar sig an CL98IC A hemma måndag 28 februari 18.45.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping