Nyköping vann mot Craftstaden

Nyköping slog Craftstaden efter Marcus Groths dubbel

Det blev Nyköping som gick segrande ur mötet med Craftstaden i division 1 östra Götaland herr på hemmaplan, med 6-3 (2-1, 1-0, 3-2).

Craftstadens tränare Johan Magnusson om matchen:

– Vi är med i 58 minuter och det är riktigt starkt med tanke på att vi inte gör säsongens starkaste insats. Vi får en tuff stark men jobba in oss i matchen. Vi har rätt bra koll på de men vi är inte tillräckligt noggranna med bollen som gör att vi inte kommer till så många heta lägen. En poäng hade vi verkligen varit värda idag. Nu är det bara att blicka fram emot onsdagens derby mot Vimmerby.

Nyköping startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Rabi Kahlaji och Rasmus Widén innan Craftstaden svarade och gjorde 2-1 genom Andreas Lennartsson. Nästa mål dröjde. Efter 12.17 i andra perioden nätade Marcus Groth, och ökade ledningen för Nyköping. Nyköping vann också tredje perioden 3-2 och ställningen efter tre perioder var 6-3.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Nyköping på sjätte plats och Craftstaden sist, på tolfte plats.

Onsdag 16 februari spelar Nyköping borta mot Bergs IK 19.40 och Craftstaden mot Vimmerby hemma 19.30 i Oskarshamns Sporthall.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan RA19 vände underläge till seger Hässelby fortsätter vinna – 10-4 mot Nyköping Revansch och tre poäng för Farsta