Vimmerby förlorade mot Nyköping

Nyköping vann efter avgörande i förlängningen mot Vimmerby

Nyköpings väg till seger mot Vimmerby borta i division 1 östra Götaland herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 9-8 (2-2, 3-5, 3-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte med bara en sekund kvar i förlängningen blev Rasmus Widén som gjorde det avgörande målet.

– Vi bjuder bra motstånd första halvan, tyvärr blir det för darrigt spel sista 30 minuterna, tyckte Vimmerbys tränare Michael Elmér, efter matchen.

Nyköpings tränare Lucas Öijvall tyckte så här om matchen:

– Förlängningen var en svängig förlängning, där vi drog det längsta strået till slut!

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

I andra perioden var det Vimmerby som var starkast. Laget vann perioden med 5-3 och ställningen efter två perioder var 7-5.

Nyköping gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 7-5 till ledning med 7-8.

Vimmerby kvitterade till 8-8 genom Jonatan Green i tredje perioden. Målet kom med 01.22 kvar att spela, och gav hopp om en poäng för Vimmerby. I förlängningen tog det 4.59 innan Nyköping avgjorde till 8-9. Stor matchhjälte blev Rasmus Widén.

Vimmerbys Jonatan Green gjorde fyra mål. Nyköpings Rasmus Widén gjorde tre mål för.

Nyköping ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Vimmerby är på elfte plats.

Nästa motstånd för Vimmerby är Bergs IK. Lagen möts fredag 11 februari 19.30 i Vimmerby Idrottshall. Nyköping tar sig an Kalmarsund hemma onsdag 9 februari 19.45.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan RA19 vände underläge till seger Hässelby fortsätter vinna – 10-4 mot Nyköping Revansch och tre poäng för Farsta