Fagerhult Habo förlorade mot Lindås Rasta

Målfest när Lindås Rasta krossade Fagerhult Habo i Habo Sporthall

Lindås Rasta hade inga problem med Fagerhult Habo i Allsvenskan södra dam, och vann borta med utklassningssiffrorna 10-3 (3-1, 3-2, 4-0).

– Vi hänger med bra i de första två perioderna, får ner bolltempot på Lindås. Vi går ikapp till 3-3 tidigt i andra perioden! Vi orkar inte hålla emot hela matchen, kommenterade Fagerhult Habos tränare Tobias Alderhammar.

Lindås Rastas tränare Anders Nilsson tyckte så här om matchen:

– Tycker vi gör en helt okej match, förutom första hälften av andra perioden där vi är alldeles för bekväma. Vi har tålamod och maler på i sextio minuter och det är nog därför siffrorna rinner iväg i sista perioden. En stabil insats av tjejerna.

I första perioden var det Lindås Rasta som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

Lindås Rasta var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-6.

Lindås Rasta fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-3. Målen i sista perioden gjordes av Linn Backman, Linn Backman, Linn Backman och Linn Backman.

Linn Backman gjorde fyra mål för Lindås Rasta och Frida Dahlström hade tre assists.

Lindås Rastas nya tabellposition är femte plats, medan Fagerhult Habo är på elfte och sista plats.

Nästa motstånd för Fagerhult Habo är Warberg. Lagen möts onsdag 9 februari 19.30 i Habo Sporthall. Lindås Rasta tar sig an Kalmarsund hemma lördag 12 februari 17.00.

Matchrapporter: Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten Lindås segerrad fortsätter efter 7-4 mot Jönköping Lindås vann efter sen kvittering mot Lindome