Håsta förlorade mot IBF Dalen

Uddamålsseger för IBF Dalen som besegrade Håsta

Det blev uddamålsseger för bortalaget IBF Dalen i matchen mot Håsta i Håstaholmen. Laget vann söndagens match i division 1 Norrland herr med 9-8 (3-3, 2-0, 4-5).

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 3-3 efter en perioders spel.

IBF Dalen startade andra perioden bäst och gick från 3-3 till 3-5 genom mål av Anton Wikner och Oskar Junttila. Håsta var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 5-4 men IBF Dalen kunde hålla undan och vinna matchen med 9-8.

Noterbart är att Nils Andersson gjorde tre mål för Håsta och spelade dessutom fram till två mål och Oskar Fahlberg hade tre assists. Dessutom att IBF Dalens Filip Sandström stod för tre poäng, varav två mål.

IBF Dalens nya tabellposition är sjunde plats, medan Håsta är på elfte plats.

Håsta tar sig an RIG Umeå i nästa match hemma söndag 30 januari 14.00. IBF Dalen möter Gamla Stan hemma lördag 29 januari 11.00.

Matchrapporter: Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom IBF Dalen ny serieledare efter seger mot Timrå IBF Dalen toppar tabellen efter seger mot Jemtland