IBF Dalen vann mot Jemtland Innebandy

IBF Dalen toppar tabellen efter seger mot Jemtland

IBF Dalen är ny serieledare i division 1 Norra herr efter hemmaseger med 9-3 (2-2, 2-0, 5-1) mot Jemtland. IBF Dalen leder serien en poäng före Öjebyn. Jemtland ligger på tionde plats i tabellen.

– Vi är förstås nöjda med tre poäng och att vi är tillbaka i serieledning. Vi är ganska missnöjda med vår första period där vi är lite temposvaga och inte kommer upp i nivå. Sedan blir det lite bättre fart i andra och i den tredje är vi tillbaka där vi vill vara och har kommandot hela vägen, kommenterade IBF Dalens tränare Gustav Broadhall.

I och med detta har IBF Dalen fyra raka segrar i division 1 Norra herr, och har nio raka segrar på hemmaplan.

IBF Dalen började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 1.42 slog Leon Ljungfelt till på pass av Oskar Junttila.

Jemtland kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.18 slog Olle Domander-Ivarsson till framspelad av Alex Eriksson.

Jemtland tog också ledningen efter 11.46, genom Theo Westberg framspelad av Olle Domander-Ivarsson.

IBF Dalen kvitterade till 2-2 efter 13.57, när Adam Forsman hittade rätt på pass av Ludwig Blomberg.

IBF Dalen spelade bra i andra perioden och gick från 2-2 till 5-2 genom mål av Ludwig Blomberg, Leon Ljungfelt och Filip Sandström. IBF Dalen hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.32 genom Adam Forsman, och gick upp till 8-2 innan Jemtland svarade.

Segern skrevs till slut till 9-3 för IBF Dalen.

Ludwig Blomberg gjorde ett mål för IBF Dalen och spelade dessutom fram till fyra mål och Adam Forsman stod för två mål och ett assist.

IBF Dalen har fyra segrar och en förlust och 46–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Jemtland har två vinster och tre förluster och 20–34 i målskillnad.

Lördag 17 februari 15.00 spelar IBF Dalen borta mot Timrå.

Matchrapporter: Timrå tog hemmaseger mot Jemtland Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom