Västerås Rönnby vann mot Nacka Wallenstam

Segerraden förlängd för Västerås Rönnby – besegrade Nacka Wallenstam

4-1 (1-0, 1-0, 2-1) blev resultatet när Västerås Rönnby och Nacka Wallenstam möttes i Mälarenergi Arena på söndagen. I och med detta har Västerås Rönnby fyra raka segrar i Superligan SSL dam.

– Det känns som att vi arbetade hårt idag och gjorde en av våra bättre insatser. Nacka spelade bra defensivt och är vassa i kontringarna. Vi lyckades stänga ner det bra. Båda lagen hade en varsin duktig målvakt, kommenterade Västerås Rönnbys tränare Andreas Harnesk.

Västerås Rönnby började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 35 sekunder slog Jonna Sjöberg till på pass av Jennifer Lindholm. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Efter 14.38 i andra perioden slog Linnea Nilsson till, framspelad av Wilma Johansson och ökade ledningen för Västerås Rönnby. Västerås Rönnby gjorde två mål i tredje perioden och gick från 2-0 till 4-0 genom mål av Jonna Sjöberg och Kajsa Johansson, och punkterade matchen.

Madeleine Sehlin reducerade förvisso, men närmare än 4-1 kom inte Nacka Wallenstam. Västerås Rönnby tog därmed en säker seger.

Resultatet innebär att Västerås Rönnby ligger kvar på tredje plats och Nacka Wallenstam på elfte plats i tabellen.

I nästa omgång har Västerås Rönnby Sirius hemma i Mälarenergi Arena, torsdag 27 januari 19.00. Nacka Wallenstam spelar borta mot Lund Elit lördag 29 januari 16.00.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama