Karlstad IBF förlorade mot Västerås Rönnby

Västerås Rönnby fortsätter att vinna borta – har nu sju raka bortasegrar

Det fortsätter att gå bra för Västerås Rönnby i Superligan SSL dam. På fredagen mötte laget Karlstad IBF borta och tog ännu en seger. Därmed har laget vunnit sju bortamatcher i rad. Segerresultatet skrevs till 7-5 (2-2, 2-3, 3-0).

– Vi har bra stämning i laget och kanske att bussresorna får oss mentalt förberedda på ett bra sätt, kommenterade Västerås Rönnbys tränare Andreas Harnesk.

Segern var Västerås Rönnbys åttonde på de senaste nio matcherna.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

I andra perioden var det Karlstad IBF som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 5-4.

Västerås Rönnby vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 5-4 till 5-7 på bara 0. 42.

Västerås Rönnbys Jonna Sjöberg stod för fyra poäng, varav två mål och Kajsa Johansson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål. Karlstad IBF:s Linnea Juhlin hade tre assists.

Resultatet innebär att Karlstad IBF ligger kvar på sjunde plats och Västerås Rönnby på tredje plats i tabellen.

I nästa match möter Karlstad IBF Jönköping borta och Västerås Rönnby möter Nacka Wallenstam hemma. Båda matcherna spelas söndag 23 januari 13.00.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama