Djurgården vann mot Sirius

8-5 mot Sirius innebär första segern för Djurgården

Djurgården har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i Superligan SSL herr, efter 13 spelade matcher. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Sirius, en match som Djurgården vann med 8-5 (2-1, 4-3, 2-1).

– Rättvis och efterlängtad seger i SSL, så skönt, kommenterade Djurgårdens tränare Roger Östergren.

Första perioden var jämn. Sirius inledde bäst och tog ledningen genom Michael Jansson efter 2.56, men Djurgården kvitterade genom Patrik Schantz. Och Djurgården hann också ta ledningen, genom samme Patrik Schantz. Djurgården var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 6-4.

Djurgården vann också tredje perioden 2-1 och ställningen efter tre perioder var 8-5.

Djurgårdens Patrik Schantz stod för sex poäng, varav tre mål och Patrik Kareliusson gjorde två mål och spelade dessutom fram till tre mål.

För Djurgården gör resultatet att laget nu ligger på 13:e plats i tabellen, medan Sirius är sist, på 14:e plats.

Djurgården tar sig an Dalen i nästa match borta söndag 9 januari 18.00. Sirius möter Pixbo Wallenstam hemma lördag 8 januari 13.00.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Skälby vann klart borta mot Sirius Djurgården segrare hemma mot Sirius