Mölndals IBF vann mot Landskrona

Målfest när Mölndals IBF krossade Landskrona i Aktiviteten

Mölndals IBF hade inga problem med Landskrona i division 1 södra Götaland herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 9-2 (4-0, 3-1, 2-1).

– Vi gör en bra insats idag. Vi hade pratat om att hålla ett högt bolltempo matchen igenom. Vilket vi lyckades med. Vår förstafemma stod för sex av målen. Så dem får man väl hylla lite extra idag. Skönt att gå på lite julledigt med en seger. Nu gäller det att hålla igång bra i mellandagarna innan vi möter Halmstad den åttonde januari. Vi behåller vår tredje plats. Så vi är väldigt nöja med första halvan av serien, kommenterade Mölndals IBF:s tränare Mikael Lindqvist.

Segern var Mölndals IBF:s femte på de senaste sex matcherna.

Mölndals IBF spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom två mål av Andreas Hörberg, ett mål av David Siitonen och ett mål av Nils Ronnebro. Och det var bara början. Mölndals IBF var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 7-1.

Mölndals IBF hade övertaget även i tredje perioden. Laget gick upp till 8-1 innan Landskrona reducerade.

Därefter kontrollerade dock Mölndals IBF spelet och till slut blev det en storseger, slutresultatet skrevs till 9-2.

Noterbart är att David Siitonen gjorde två mål för Mölndals IBF och spelade dessutom fram till två mål och Andreas Hörberg stod för fyra poäng, varav tre mål.

Det här betyder att Mölndals IBF är kvar på tredje plats, och Landskrona stannar sist, på tionde plats, i tabellen.

Lördag 8 januari 15.00 spelar Mölndals IBF borta mot Halmstad. Landskrona möter Pixbo Wallenstam hemma i Landskrona Idrottshall söndag 16 januari 13.00.

Matchrapporter: Mölndals IBF föll – trots comeback mot GS 86 Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Klart nu: Mölndals IBF åker ur serien efter ny förlust Mölndals IBF tappade allt – osannolik vändning av Backadalen i Lundbyskolans sporthall Skoghall toppar tabellen efter seger mot Mölndals IBF