IBF Backadalen vann mot Mölndals IBF

Mölndals IBF tappade allt – osannolik vändning av Backadalen i Lundbyskolans sporthall

Mölndals IBF verkade ha avgjort lördagens bortamatch mot Backadalen i division 1 västra Götaland herr efter två perioder. Men Backadalen ville annat, kom ut som ett annat lag i tredje perioden och lyckades vända underläge 1-6 till seger på hemmaplan med 7-6 (0-3, 1-3, 6-0).

Linus Ferm stod för Backadalens avgörande mål 16.57 in i tredje perioden.

Mölndals IBF spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4, två mål av Olle Halling, ett mål av David Siitonen och ett mål av Lucas Towell. Även i andra perioden var det Mölndals IBF som var starkast. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 1-6.

Backadalen hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med hela 6-0 och matchen med 7-6.

Backadalens Linus Ferm stod för fyra mål och ett assist och Ville Lindberg hade tre assists. Olle Halling gjorde tre mål och spelade fram till ett mål för Mölndals IBF.

Backadalen har tre segrar och två förluster och 25–29 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mölndals IBF har en vinst och fyra förluster och 30–38 i målskillnad. Förlusten var Mölndals IBF:s sjunde uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Backadalen på sjunde plats i tabellen, medan Mölndals IBF är på elfte plats.

Fredag 23 februari 19.15 spelar Mölndals IBF hemma mot Lindås Rasta.

Matchrapporter: Mölndals IBF föll – trots comeback mot GS 86 Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Backadalen en lätt match för Floda som vann klart Klart nu: Mölndals IBF åker ur serien efter ny förlust