Skoghall vann mot Mölndals IBF

Skoghall toppar tabellen efter seger mot Mölndals IBF

Skoghall är ny serieledare i division 1 västra Götaland herr efter hemmaseger med 12-4 (3-1, 2-3, 7-0) mot Mölndals IBF. Skoghall leder serien två poäng före Lindås. Mölndals IBF ligger på tionde plats i tabellen.

Mölndals IBF:s tränare Martin Dahlgren tyckte till om matchen:

– Ett frislag som Skoghall gör mål på och två utvisningar i tredje perioden där de också gör mål. Vi får chansa och börja jaga, då är Skoghall för bra när de får ytor och matchen rinner iväg.

Därmed har Skoghall vunnit 17 matcher i rad i division 1 västra Götaland herr.

Skoghall hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.43 genom Elias Hallström, och gick upp till 2-0 innan Mölndals IBF svarade.

I periodpausen hade Skoghall ledningen med 3-1. Mölndals IBF förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 5-4.

Skoghall fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 12-4. Målen i sista perioden gjordes av Andreas Jansson, Sebastian Nyborg, Albin Englöw, Albin Örtqvist, Leo Walkert och Oscar Bugarski.

Skoghalls Andreas Jansson gjorde tre mål och Oskar Thorén hade tre assists.

Skoghall imponerar med fem segrar och 42–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mölndals IBF har en vinst och fyra förluster och 26–34 i målskillnad.

Skoghall tar sig an Floda i nästa match borta lördag 17 februari 15.00. Mölndals IBF möter samma dag 17.00 Backadalen borta.

Matchrapporter: Mölndals IBF föll – trots comeback mot GS 86 Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Klart nu: Mölndals IBF åker ur serien efter ny förlust