Bele Barkarby förlorade mot Telge SIBK

Formstarka Telge SIBK tog ännu en seger

Telge SIBK fortsätter starkt i Allsvenskan östra dam. När laget mötte Bele Barkarby borta i Jakobsbergs Sporthall på söndagen kom ännu en seger. Laget vann med 3-2 (1-1, 0-1, 2-0). I och med detta har Telge SIBK tio segrar i rad.

– Tionde raka! I dagens match mot Bele gör vi vinnarmålet med 25 sekunder kvar på klockan. Inte vår starkaste prestation, men vi har tillräckligt med styrka och mentalitet för att till slut dra det längsta strået. Vi hade många missade lägen och samspelet är lite ringrostig efter uppehållet. Vi jobbar med det inför nästa helg och tar trots allt med oss tre nya poäng inför en ny träningsvecka, kommenterade Telge SIBK:s lagledare Henrik Wemmer.

Felicia Forsmark blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål med bara 25 sekunder kvar av matchen.

Första perioden var jämn. Bele Barkarby inledde bäst och tog ledningen genom Alexandra Svensson Wallin efter 10.21, men Telge SIBK kvitterade genom Josefin Ekerhov efter 17.56. Matchen stod därefter länge och vägde. Efter 14.04 i andra perioden slog Ellen Wistedt till, på pass av Felicia Blomqvist och gav Bele Barkarby ledningen. 10.18 in i tredje perioden slog Telge SIBK:s Helena Lundqvist till framspelad av Therese Gustafsson och kvitterade för Telge SIBK.

Laget tog ledningen med 25 sekunder kvar att spela genom Felicia Forsmark på pass av Alice Lott. Därmed hade Telge SIBK vänt matchen. 2-3-målet blev matchens sista.

Det här betyder att Bele Barkarby ligger kvar på sjätte plats i tabellen, och Telge SIBK på första plats.

I nästa omgång har Bele Barkarby Hammarby IBF borta i Sjöstadshallen, lördag 18 december 13.00. Telge SIBK spelar hemma mot Huddinge IBS söndag 19 december 14.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Telge SIBK fortsätter skörda segrar hemma – vann med 7-4 mot Huddinge IBS