västerås rönnby
Andreas Harnesk.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Stjärnan hyllas efter sin comeback: "Hon är som en maskin"

ANNONS

Andreas Harnesk lyrisk över nyförvärvet som lyft Västerås Rönnby.

Finskan Mira Wickman gjorde en succéartad debutsäsong i svensk innebandy med Västerås Rönnby säsongen 2014/15. Då svarade centern för 45 (23+22) poäng på 21 matcher i ett Rönnby som nådde SM-finalen, men där fick man se sig besegrade av Mora.

Wickman stannade kvar i klubben ytterligare en säsong innan hon bytte till just KAIS Mora, som hon representerade i två säsonger. Därefter valde hon att trappa ner två divisioner och hon spelade i Dam1an med Skälby fram till i somras, då hon valde att ta upp elitkarriären igen – detta genom att återvända till Västerås Rönnby.

Mira Wickman har inte haft några problem med att återanpassa sig till SSL och hon snittar en poäng per match, och bildar en av seriens bästa kedjor ihop med Wilma Johansson och Kajsa Johansson.

En som följer 27-åringen på nära håll är hennes huvudtränare Andreas Harnesk, som i en intervju med VLT väljer att tokhylla sitt nyförvärv.

– Det är den bästa centern jag har tränat, både på dam- och herrsidan. Hon är bäst. Håller henne högst av alla centrar i superligan. Hela hennes personlighet utstrålar proffsighet. Hon har extremt höga förväntningar på sig själv och tolererar inte misslyckanden, säger Harnesk till VLT.

Han har tidigare tränat stjärnspäckade lag som IKSU:s damer och Storvretas herrar, så Wickmans epitet som den “bästa centern” Harnesk har tränat slår därför högt. 

– Hon är som en maskin när det gäller att lära sig nya saker. Tidigare säsonger på elitnivå har hon nästan uteslutande spelat ett kontringsspel. Nu spelar hon ett utpräglat anfallsspel med mycket bollinnehav, vilket har varit en stor förändring, säger han till VLT.

Wickman fick däremot ingen plats i Finlands VM-trupp. 


Highlights: Västerås Rönnby-Falun 12-8



 

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: