#ibsilly
Kimmo Eskelinen.
Foto: Helmuth Subiabre.
Allsvenskan södra

Warbergs herrar byter sportchef – legendaren lämnar

ANNONS

Det allsvenska topplaget gör en organisationsförändring där ny sportchef utses.

De senaste fem åren har Warberg haft sin klubblegendar Kimmo Eskelinen som sportchef, men nu är den resan slut. I ett pressmeddelande så meddelar klubbchefen Emil Risberg att nuvarande huvudtränaren Johan Astbrant tar över Eskelinens roll, vilket innebär att han får en ny roll som manager då han fortfarande är kvar som tränare. 

– Kimmo Eskelinen, som har haft rollen som sportchef fram till nu, har haft det som ett sidouppdrag vid sidan av sitt ordinarie arbete. Kimmo har gjort ett kanonjobb. Men för att vi ska kunna arbeta på det sätt jag vill, och som kommer att krävas framöver, så behöver vi på vardaglig basis kunna jobba professionellare med helheten. Därför anser jag att den här förändringen är nödvändig, skriver Risberg i pressmeddelandet. 

Att beslutet tas nu, när ungefär en tredjedel av säsongen redan är spelad, beror på att en del av sportchefens arbete inför nästa säsong inleds redan nu.

– För att vi ska kunna ta de utvecklingssteg som vi vill så krävs det att vi har en organisation som lirar med våra högt ställda mål. Där behöver vi i en del fall bredda organisationen genom att addera både personer och kompetens, medan vi i andra fall behöver effektivisera och professionalisera. Den här förändringen är ett exempel på det senare, säger Risberg.

Kimmo Eskelinen om förändringen:

– Det har varit fem oerhört innehållsrika, intensiva och utvecklande säsonger att vara sportchef för Warberg! I två av dem har vi kämpat för att överleva i SSL, och de tre andra har vi vunnit Allsvenskan och försökt kvalspela oss tillbaka. Det har såklart både tagit och gett mycket energi av alla inblandade kring laget. 

– Att vara sportchef i en klubb med Warbergs ambitioner kräver mycket, och jag har gjort allt jag kunnat med de förutsättningar jag har haft. Nu, med en ny och kompetent ledarstab för laget, samt en trupp som är både lovande och dedikerad det de gör, känns det som ett utmärkt läge att lämna över detta arbete till Johan, som kan jobba med det i sitt dagliga på ett helt annat sätt.

Johan Astbrant om sin nya roll:

-Att ta över Warbergs sportsliga verksamhet på herrsidan är för mig den största utmaning som jag ser finns i innebandy-Sverige och jag har aldrig varit en person som tagit den enkla vägen. För mig personligen ska det bli superkul att jobba mer med helheten i min roll som sportslig ansvarig för herrsidan. Framför allt är jag nyfiken på att jobba med flera av de större frågorna, bland annat när det kommer till att bygga en trupp utefter en budget som föreningen satt upp.

Warberg är en av Sveriges mest framgångsrika föreningar på herrsidan. De spelade i SSL 2019/20, men har de två senaste säsongerna huserat i Allsvenskan. Man ligger tvåa i Allsvenskan Södra, en poäng bakom serieledande Fagerhult Habo samt med en match mindre spelad. 


Highlights: Åstorp/Kvidinge-Warberg 4-8

Se alla målen i det allsvenska mötet

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: