Täby förlorade mot KAIS Mora

KAIS Mora avgjorde i förlängningen mot Täby

Matchen mellan hemmalaget Täby och gästande KAIS Mora i Superligan SSL dam var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (1-2, 2-1, 1-1, 1-0). Matchhjälte blev Jessika Eriksson, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

– En match med två ansikten. Täby äger första halvan av matchen och Mora andra. Små misstag av Täby under andra perioden bjuder in Mora till enkla mål. Tycker Mora spelade en riktigt aggressiv bra innebandy idag och vi hade tyvärr inte riktigt energin för att stå emot dem idag. Men Täby visar styrka igen och kvitterar i slutsekunderna. I sudden får Täby en jättechans att avgöra men som tidigare lyckas ribban stå i vägen och i efterföljande kontring avgör Mora, kommenterade Täbys tränare Maimon Abdallah.

Första perioden var jämn. KAIS Mora inledde bäst och tog ledningen genom Matilda Lindgren efter 1.44, men Täby kvitterade genom Julia Croneld. Och Täby hann också ta ledningen, genom Elin Lundström. Efter 5.48 i andra perioden slog Michaela Sponiarova till, framspelad av Julia Ulvhag och ökade ledningen för Täby.

KAIS Moras Lina Hägg gjorde 3-2 efter 7.10 framspelad av Jessika Eriksson.

Efter 15.18 nätade Jessika Eriksson, på pass av Lina Hägg och kvitterade för KAIS Mora.

Efter 2.24 gjorde KAIS Mora 3-4, åter igen genom Lina Hägg.

Täby kom tillbaka, och gjorde 4-4 genom Elin Lundström med 18 sekunder kvar i perioden i tredje perioden. I förlängningen tog det 2.32 innan KAIS Mora avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Jessika Eriksson, framspelad av Malin Lundquist.

Jessika Eriksson gjorde två mål för KAIS Mora och totalt tre poäng och Lina Hägg stod för tre poäng, varav två mål.

KAIS Moras nya tabellposition är elfte plats, medan Täby är på sjunde plats.

Söndag 12 december spelar Täby borta mot Karlstad IBF 14.30 och KAIS Mora mot Sirius hemma 14.00 i Idre Fjäll Arena.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre