Pixbo förlorade mot Lindås Rasta

Lindås Rasta slog Pixbo på bortaplan

Lindås Rasta vann mötet i Allsvenskan södra dam på bortaplan mot Pixbo, med 3-1 (1-0, 1-1, 1-0).

Lindås Rastas tränare Anders Nilsson kommenterade matchen:

– Typisk derby-match med mycket vilja men mindre skönspel. Tycker vi vinner rättvist då vi har mycket chanser men inte får in bollen. Inställning och attityd är hundra procent. Ibland funkar inte spelet som man vill och då får man ta fram lite andra verktyg ur lådan och det gjorde vi idag. All cred till tjejerna.

Segern var Lindås Rastas femte på de senaste sex matcherna.

Lindås Rasta tog ledningen efter 11.54, genom Emma Lundblad på pass av Victoria Wallenstam. Efter 5.49 i andra perioden nätade Justina Eliasson, på pass av Cornelia Skålberg och kvitterade för Pixbo.

Lindås Rastas Lisa Ekström gjorde 1-2 efter 10.08 framspelad av Victoria Wallenstam.

9.21 in i tredje perioden slog Lindås Rastas Victoria Wallenstam till framspelad av Frida Dahlström och ökade ledningen för Lindås Rasta. Det fastställde slutresultatet till 1-3.

Victoria Wallenstam gjorde ett mål för Lindås Rasta och spelade fram till två mål.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Pixbo på tionde plats och Lindås Rasta på tredje plats.

Pixbo tar sig an Warberg i nästa match hemma söndag 12 december 13.00. Lindås Rasta möter Lindome hemma söndag 14 november 14.00.

Matchrapporter: Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten Lindås segerrad fortsätter efter 7-4 mot Jönköping Lindås vann efter sen kvittering mot Lindome