Craftstaden förlorade mot Växjö IBK U

Fortsatt tungt för formsvagt Craftstaden – förlust mot Växjö IBK U

Det räcker inte hela vägen till seger för Craftstaden. Det står klart efter 6-9 (1-3, 2-1, 3-5) hemma mot Växjö IBK U. Det var Craftstadens åttonde match i rad utan seger i division 1 östra Götaland herr.

Växjö IBK U:s tränare Markus Löppönen:

– Skönt att få revansch på oss själva och komma från Oskarshamn med tre poäng!

Växjö IBK U dominerade första perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.56 genom Erik Bersbo innan Craftstaden kvitterade.

Innan perioden var över hade Växjö IBK U tagit ledningen med 1-3. Craftstaden dominerade spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Växjö IBK U vann också tredje perioden 3-5 och ställningen efter tre perioder var 6-9.

Snackisen var att Amadeus Carlström gjorde fyra mål för Växjö IBK U.

Växjö IBK U ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Craftstaden är på tolfte och sista plats.

Lördag 13 november 13.00 spelar Craftstaden borta mot Kalmarsund. Växjö IBK U möter Vimmerby hemma i Fortnox Arena fredag 12 november 19.00.

Matchrapporter: Målfest när Hovshaga krossade Craftstaden i Hovshaga Sporthall CL98IC A segrare borta mot Växjö IBK U CL98IC A kvalklart efter seger mot Craftstaden Fiaskosäsong för Växjö IBK U – som åker ur serien Vimmerby avgjorde i förlängningen mot Växjö IBK U