Jönköping förlorade mot Täby

Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Täby

Matchen mellan Jönköping och Täby i Jönköpings Idrottshus slutade 1-5 (1-2, 0-0, 0-3). Ett skönt trendbrott för Täby. Laget hade före söndagens bortamatch fyra förluster i rad i Superligan SSL dam.

Första perioden var jämn. Jönköping inledde bäst och tog ledningen genom Greta Koponen efter 14.18, men Täby kvitterade genom Sara Johnsson. Och Täby hann också ta ledningen, genom Josefin Ulvhag.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden var Täby starkast och gick från 1-2 till 1-5 genom mål av Lisa Carlsson, Julia Croneld och Ranja Varli och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 41 sekunder kvar att spela.

I tabellen innebär det här att Täby nu ligger på sjätte plats. Jönköping är på 14:e och sista plats.

Nästa motstånd för Jönköping är Malmö FBC. Lagen möts lördag 13 november 13.00 i Jönköpings Idrottshus. Täby tar sig an Sirius hemma söndag 7 november 16.00.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre