Foto: Per Wiklund och Ted Kudinoff
Video

Familjen Gafvelins superlördag

ANNONS

Jonas Gafvelin, hans son Elton och hans farbror Sebastian hade en bra lördagskväll tillsammans.

Vet inte om man kan kalla familjen Gafvelin för innebandyns Kardashians men i lördags var det en lyckosam dag för familjen Gafvelins. 

Först ut skulle 14-åriga Elton bjuda på en totalt iskall straff när han kvitterade P07-matchen för sitt Tyresö Trollbäcken mot Tullinge. Därefter skulle hans pappa Jonas Gafvelin coacha hem en seger i Damallsvenskan för sitt Tyresö Trollbäcken mot Sirius. Lagets tredje seger på fyra matcher. Slutligen satte Eltons farbror Sebastian Gafvelin punkt för superlördagen när han gjorde två mål mot Pixbo Wallenstam i Svenska Superligan. Men tyvärr räckte inte det till några poäng då Djurgården föll snöpligt med uddamålet. 

Kolla in den kyliga straffen nedan:


- När det blev straff så tittade jag på min tränare Ted i ögonen, jag visste att jag skulle sätta den och han sa att jag skulle få slå den, säger Elton till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Jag gick fram mot målvakten och såg tidigt att han stod långt ut och då visste jag vad jag skulle göra. Har aldrig gjort denna variant förut, den bara kom upp i mitt huvud. 

Har du några flera kyliga varianter?

- Ja, jag har några coola straffar till på lager.

Pappa Jonas var såklart stolt över sonens straff men det är oklart vem Elton fått sin målfarlighet av, pappa eller farbror Sebastian. Däremot är det klart att Tyresö Trollbäckens damer fått en bra start på säsongen i den Östra Allsvenskan.

- Vi har startar med tre segrar och en förlust på de fyra första fighterna , vi har börjat bra men kommer succesivt bli bättre. Serien är tuff med många bra lag.

En till som var imponerad över Eltons straff var Djurgårdsstjärnan som ser en lysande framtid för 14-åringen.

- Kul att det går bra för brorsan och TT:s damer. Stark bortaseger nu i helgen. Men ja, vad säger man om LillGavvas straff?! Vem lägger ens en gång en sådan straff? Elton är kung och kommer bli något extra inom några år. Den grabben besitter allt, berömmer farbror Sebastian. 

Om några år kanske vi får se Elton spela med Sebastian i Djurgården, som har det tungt just nu i SSL. Laget ligger sist och är de enda som inte tagit en enda poäng så här långt. Trots två mål av Sebastian i helgen mot Pixbo förlorade de med 4-5. 

- Min insats mot Pixbo var en bra match. Kände att jag verkligen var trött efter matchen och gjorde vad jag kunde. Godkänd match från hela laget där vi tar med oss mycket bra saker till kommande matcher. Vi förtjänade verkligen poäng mot Pixbo i lördags.

Även om det inte blev några poäng för Djurgården så blev det trots allt en väldigt bra lördag för familjen Gafvelin. 

- Kul såklart att båda Elton och Sebastian bidrar i sina lag på ett bra sätt. Man hoppas ju att Djurgården lyckas knåpa ihop tillräckligt med poäng för att hänga kvar i SSL. Men för Eltons del handlar det om att ha kul och det har de verkligen i Tyresö Trollbäckens P07:or, avslutar Jonas.  




Highlights: Pixbo Wallenstam-Djurgården 5-4

Se alla målen från SSL-mötet.

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Djurgården segrare hemma mot Sirius

Den här artikeln handlar om: