Dalen förlorade mot Örnsköldsvik IB

Örnsköldsvik IB vann mot Dalen borta – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt tajt match när Dalen tog emot Örnsköldsvik IB i Allsvenskan norra dam. Matchen avgjordes först i förlängningen där Örnsköldsvik IB var starkast, och segerresultatet blev därmed 8-7 (1-3, 2-3, 4-1, 1-0). Stor matchhjälte 38 sekunder in i förlängningen blev Julia Olsson som gjorde det avgörande målet.

Dalen stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 3-0.

Örnsköldsvik IB reducerade dock till 3-1 genom Julia Olsson efter 19.14. Örnsköldsvik IB reducerade igen 36 sekunder in i perioden genom Wilma Selin framspelad av Nova Ekedal.

3-3 kom efter 9.13 genom ett självmål.

Efter 9.30 i andra perioden slog Hanna Kristoffersson till, på pass av Camilla Lundin och gav Dalen ledningen.

Ida Hansson gjorde dessutom 5-3 efter 10.59 framspelad av Hanna Kristoffersson.

Efter 15.05 nätade Lina Nyby, på pass av Hanna Berglund och ökade ledningen för Dalen.

1.03 in i tredje perioden slog Örnsköldsvik IB:s Nova Ekedal till på pass av Elsa Dahlin och reducerade åt Örnsköldsvik IB.

2.48 in i perioden reducerade Örnsköldsvik IB:s Emma Sparf på nytt framspelad av Ronja Edlund.

Efter 3.32 slog Wilma Selin till ännu en gång och kvitterade för Örnsköldsvik IB.

Efter 10.43 gjorde Örnsköldsvik IB:s Julia Olsson mål åter igen framspelad av Ellen Grindborg och gav Örnsköldsvik IB ledningen.

11.12 in i perioden nätade Dalens Hanna Berglund och kvitterade för Dalen.

I förlängningen tog det 38 sekunder innan Örnsköldsvik IB avgjorde till 7-8. Matchvinnare för bortalaget blev Julia Olsson, på pass av Hanna Strandberg.

Snackisen var att Dalens Hanna Kristoffersson stod för tre poäng, varav ett mål.

Dalen har nu tio poäng efter fyra spelade matcher, medan Örnsköldsvik IB har sex poäng efter tre matcher.

Dalen tar sig an IBF Dalen i nästa match hemma söndag 24 oktober 13.30. Örnsköldsvik IB möter Sundsvalls IBF hemma fredag 22 oktober 19.30.

Matchrapporter: Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen Målfest när IBK Dalen krossade Umeå City i Umeå Energi Arena Vatten Hanna Kristoffersson i målform när IBK Dalen vann mot IBF Dalen