IBF Dalen förlorade mot Håsta

Äntligen seger för Håsta mot IBF Dalen

Det blev fyra förluster i rad för Håsta i division 1 Norrland herr. Men borta mot IBF Dalen kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Umeå Energi Arena slutade 5-8 (1-2, 1-3, 3-3).

Håsta tog ledningen efter 5.43, genom Liam Nyman på pass av Hugo Palm.

IBF Dalen kvitterade till 1-1 efter 17.32, genom Oliver Bodén framspelad av Ludwig Blomberg.

Håsta tog ledningen på nytt efter 18.13, genom Rasmus Brink framspelad av Max Grenedal.

Håsta stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 1-2 till 1-5 på bara 8.01.

IBF Dalen reducerade dock till 2-5 genom John Sjöstedt med 1.30 kvar att spela. Håsta ökade ledningen till 2-6 genom Henric Pettersson efter 0.14 i tredje perioden

IBF Dalen gjorde 3-6 genom Andreas Bäckström tidigt i och gav visst liv till matchen igen.

Efter 8.14 ökade Håsta på till 3-7, på nytt genom Jonathan Sondell.

IBF Dalen gjorde både 4-7 och 5-7 genom Jordan Andersson och John Sjöstedt, det sista med 1.58 kvar att spela.

Håsta kunde dock avgöra till 5-8 med två sekunder kvar av matchen genom Jonathan Sondell.

Båda lagen har haft en tuff start på serien, och har tre poäng efter fem spelade matcher.

I nästa match, lördag 23 oktober, har IBF Dalen Gamla Stan borta i Balderhallen 13.00, medan Håsta spelar borta mot RIG Umeå 12.30.

Matchrapporter: Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom IBF Dalen ny serieledare efter seger mot Timrå IBF Dalen toppar tabellen efter seger mot Jemtland