Floda vann mot Karlstads IBF Ungdom

Seger för Floda efter avgörande i förlängningen mot Karlstads IBF Ungdom

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Floda avgöra den jämna matchen hemma mot Karlstads IBF Ungdom i division 1 västra herr. Slutresultatet blev 6-5 (1-0, 1-2, 3-3, 1-0). Tim Larsson blev matchhjälte för Floda med sitt mål i förlängningen.

– En matchbild där Floda förde spelet och Karlstads målvakt står för fantomräddning under hela matchen. Ett hungrigt Karlstad som tar vara på lägena de får men blir sista perioden straffade på små marginaler, kommenterade Flodas tränare Erik Enoksson efter matchen.

Floda tog ledningen efter 4.04, genom Tim Larsson på pass av Emil Gustafsson. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Efter 11.44 i andra perioden slog Erik Nordenhäll till, på pass av Nils Lindkvister och kvitterade för Karlstads IBF Ungdom.

Flodas Jesper Hallberg gjorde 2-1 efter 12.28 framspelad av Emil Gustafsson.

Efter 17.40 nätade Linus Sander, framspelad av Benjamin Kristensson och kvitterade för Karlstads IBF Ungdom.

4.40 in i tredje perioden nätade Karlstads IBF Ungdoms Filip Gustafsson på pass av Adam Nordqvist och gav Karlstads IBF Ungdom ledningen.

Efter 7.17 nätade Erik Nordenhäll åter igen framspelad av Noah Olsson och ökade ledningen för Karlstads IBF Ungdom.

9.35 in i perioden slog Flodas Christoffer Wahlman till på pass av Chriztopher Fåhraeus och reducerade åt Floda.

Efter 10.07 gjorde Karlstads IBF Ungdoms Adam Nordqvist mål framspelad av Isac Hauge och ökade ledningen för Karlstads IBF Ungdom.

Efter 11.46 slog Elias Fischer till på pass av Chriztopher Fåhraeus och reducerade åt Floda.

Efter 17.16 nätade Flodas Chriztopher Fåhraeus och kvitterade för Floda.

I förlängningen tog det 2.31 innan Floda också avgjorde till 6-5. Stor matchhjälte blev Tim Larsson, på pass av William Öberg-Lillienberg.

Noterbart är att Flodas Chriztopher Fåhraeus stod för tre poäng, varav ett mål.

Floda har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter fyra spelade matcher. Karlstads IBF Ungdom har fem poäng.

Nästa motstånd för Floda är Lockerud/Mariestad. Lagen möts lördag 23 oktober 15.00 i ICA-kvantum hallen. Karlstads IBF Ungdom tar sig an Skoghall borta onsdag 3 november 19.00.

Matchrapporter: Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Backadalen en lätt match för Floda som vann klart Underläge i tredje perioden – då vände Skoghall och vann Floda vinnare mot GS 86 – avgjorde i förlängningen