Floda förlorade mot Skoghall

Underläge i tredje perioden – då vände Skoghall och vann

Hemmalaget Floda hade greppet inför tredje perioden och ledde med 4-3 i division 1 västra Götaland herr. Men Skoghall vände på matchen och vann till slut med 6-4.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra match och följer vår gameplan i större delar av matchen, vi får ett par tvivelaktiga beslut mot oss som blir ett avgörande powerplay. Skoghall är seriens bästa lag, kommenterade Flodas tränare Erik Enoksson efter matchen.

I och med detta har Skoghall hela 18 raka segrar i division 1 västra Götaland herr.

Floda tog ledningen efter 8.12, genom Tim Larsson framspelad av Daniel Jakobsson.

Skoghall kvitterade till 1-1 efter 9.54, genom Albin Englöw på pass av Marcus Pontusson.

Laget tog också ledningen efter 10.35, när Emil Johansson fick träff framspelad av Andreas Jansson.

Floda kvitterade till 2-2 efter 11.30, när Tim Larsson återigen slog till på pass av Edward Hillbom.

Efter 1.53 i andra perioden nätade Andreas Jansson, på pass av Emil Johansson och gav Skoghall ledningen.

Flodas Christopher Ryrberg gjorde 3-3 efter 2.49 framspelad av André Schoultz.

Daniel Jakobsson gjorde dessutom 4-3 efter 15.17 på pass av Chriztopher Fåhraeus.

Skoghall vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 4-3 till 4-6 i tredje perioden.

Skoghalls Andreas Jansson stod för fyra poäng, varav tre mål och Emil Johansson gjorde ett mål och två assist.

Med tre omgångar kvar är Floda på sjätte plats i tabellen, och Skoghall leder serien.

Lördag 24 februari 17.00 spelar Floda borta mot Backadalen. Skoghall möter GS 86 hemma i Hammarö Arena onsdag 21 februari 19.00.

Matchrapporter: Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Backadalen en lätt match för Floda som vann klart