Täby förlorade mot Pixbo Wallenstam

Pixbo Wallenstam vann efter avgörande i förlängningen mot Täby

Pixbo Wallenstams väg till seger mot Täby borta i Superligan SSL dam blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 4-3 (3-2, 0-0, 0-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Cajsa Elm, som gjorde det avgörande målet 48 sekunder in i förlängningen.

I och med detta har Pixbo Wallenstam hela fem raka segrar.

Pixbo Wallenstam stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 0-3, på bara 8.18 i mitten av perioden.

Täby reducerade dock till både 1-3 och 2-3 genom Ranja Varli och Vilma De Gysser, det sista med 3.31 kvar att spela.

Andra perioden blev mållös. 5.37 in i tredje perioden nätade Täbys Julia Croneld på pass av Ranja Varli och kvitterade för Täby. I förlängningen tog det 48 sekunder innan Pixbo Wallenstam avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Cajsa Elm, framspelad av Eliska Krupnová.

Ranja Varli gjorde ett mål för Täby och totalt tre poäng.

Täby har nu sju poäng och Pixbo Wallenstam har 14 poäng när båda lagen har spelat fem matcher.

Lördag 23 oktober spelar Täby borta mot IBF Falun 15.00 och Pixbo Wallenstam mot Karlstad IBF hemma 13.30 i Wallenstam Arena.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK