#ibsilly
Dalen förstärker truppen.
Foto: Per Wiklund
Superligan

01:an lämnar för rivalen: "Ville ha en förändring"

ANNONS

Dalen värvar ung forward från Team Thorengruppen.

Forwarden Oliver Bodén, född 2001, anslöt till IBK Dalen som 13-åring och stannade kvar i klubben fram till säsongen 2019/20, då han bytte till värsta rivalen Team Thorengruppen.

Första säsongen spenderas främst i klubbens lag i Herr2an, men han fick även chansen i Allsvenskan vid sex tillfällen och tackade för förtroendet genom att göra fem poäng. 2020/21 blev det dock bara två matcher i Herr1an och fem i SSL, och i år har han funnits med i två Svenska Cupen-matcher med Thorengruppen.

Nu kommer beskedet att Bodén – som faktiskt inte är släkt med Peder eller Alexander – återvänder till Dalen. Hans egna förhoppning är att få spela i SSL samt göra ”en hel del poäng” i Herr1an.

-Jag kände att jag ville ha en förändring för att få en nytändning, säger han i ett pressmeddelande från Dalen och fortsätter.

- Alla har varit väldigt välkomnande och sköna de här två veckorna jag tränat med laget i väntan på att övergången ska bli färdig.

Mattias Hall, sportchef i Dalen, om sitt nyförvärv:

- Oliver är en väldigt spännande spelare med både fin teknik och bra blick för spelet. Det känns också extra roligt att kunna få in ytterligare en spelare i herrtruppen som kommer från vårt egna ungdomsled.



Highlights: Växjö-Dalen 7-5

Se alla målen från mötet mellan Växjö och Dalen i Svenska Cupens semifinal

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: